Themagroep De Opkamer

Zondagmiddag 3 november om 15.00 uur, start galerie De Opkamer, Merwedestraat 21, Maasdam met een nieuw kunstenaarsproject. 5 Hoekschewaardse kunstenaars hebben de uitdaging om aan de hand van een thema elke maand om de beurt een nieuw schilderij of foto te maken aanvaard.

Het thema luidt:

“Een open landschap krijgt waarde door bomen die naar de hemel reiken”. Een regel uit één van de gedichten van Eelse Bies. De vijf kunstenaars hebben onlangs in het verenigingsgebouw in Strijen Sas een levensgrote muurschildering gemaakt van de ophaalbrug “De oude dame”. De kunstenaars zijn Annemieke Vonk, Els van den Boogaard, Anne-Mie de Leeuw, Marianne Blok en Cor Blok, fotografie. Elke kunstenaar exposeert met een selectie uit eigen werk een maand lang in de Opkamer. Elke eerste zondag van de maand is er dan een opening vanaf 15.00 uur met daarbij de onthulling van het speciaal gemaakte werk.

Gedurende iedere expositiemaand is de galerie elke zondag open van 14.00-17.00 uur. Dus ook op zondag 10 november tijdens het landelijk Atelierweekend. Op afspraak kan de expositie ook tussendoor bezocht worden. Annemieke Vonk bijt het spits af.

Haar schilderij gebaseerd op het thema zal door wethouder Miranda den Tuinder-Van Meteren  onthuld worden. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Otto Kühlwei, gitaar.

www.eelsebies.com