’s-Gravendeel en Zwartewaal spelen gelijk

VV S-Gravendeel

Het is ’s-Gravendeel wederom niet gelukt om winnend van het veld in Zwartewaal te stappen. In een wat rommelige wedstrijd, waar het venijn in de slotfase te vinden was, had ’s-Gravendeel redelijk wat meer balbezit en lagen er toch wat mogelijkheden.

Al binnen de tien minuten kopte Maurits Kuiper uit een hoekschop de bal maar net naast. Bij Zwartewaal was het Joel Kroon die in de beginfase aan de linkerkant een soort van plaag was voor de ’s-Gravendeelse verdediging. Maar of zijn pogingen werden teniet gedaan, of er was geen medespeler in de buurt om goed af te ronden.

Maar ’s-Gravendeel kreeg genoeg kansen om op voorsprong te komen. Een fantastische steekpass van Koen Colijn op Dustin Zomerhuis moest de betrouwbare doelman Ruben Verhagen aan het werk gezet worden om Zomerhuis van het scoren te houden.

Even later was het Joel Kroon die aan de overzijde in een soort zelfde geval alleen op Ricardo Bakker kon opstomen. Zijn uithaal werd met uiterste inspanning door Maurits Kuiper tot hoekschop verwerkt. En ondanks dat het spel wat meer op de helft van Zwartewaal begaf, vielen er in de eerste helft geen doelpunten.

Vlak na het beginsignaal van de scheidsrechter voor de tweede ronde, een degelijke kans voor ’s-Gravendeel. Koen Colijn zag Levi Vugts aanspeelbaar staan, maar de inzet van de spits, met links, was te zacht om Ruben Verhagen te verrassen.

Er waren vijfenvijftig minuten gespeeld toen arbiter Prins resoluut naar zijn borstzakje greep en direct de rode kaart toonde aan Patrick Peters. Hij vloerde op hardhandige wijze Ryan Aarnoudse die voor de zoveelste keer langs hem spurtte. De gastheren moesten met tien man verder.

Maar wat ’s-Gravendeel ook probeerde met het overtal, het was niet in staat om in deze fase doelman Verhagen in verlegenheid te brengen om de bal uit het net te laten halen. De doelman zelf was met een aantal reddingen heer en meester in en voor zijn doel. Meerder malen liepen ’s-Gravendeelse aanvallen uit tot niets. Was ook te wijten aan het vastlopen in de Zwartewaalse fuik of soms ook uit besluiteloosheid. Zwartewaal kwam maar sporadisch bij het ’s-Gravendeel doel, maar het was wel oppassen natuurlijk. En dat oppassen ging drie minuten voor tijd dus fout bij ’s-Gravendeel. Tim v/d Lijn bracht de gastheren op voorsprong, 1-0.

Weinig tijd voor ’s-Gravendeel om dit nog recht te trekken. Maar zo’n anderhalve minuut na de openingstreffer trok ’s-Gravendeel de stand weer gelijk. Nu wel een fraaie opgezette aanval. Via Ryan Aarnoudse die aflegde op Levi Vugts. Zijn voortzetting van het spel bracht Dejan Bislimi nu wel in staat om te scoren, 1-1.

Niet lang hierna blies Prins voor de laatste maal. En zo wist ’s-Gravendeel voor de derde maal in successie niet te winnen van de ploeg uit de gemeente Voorne aan Zee.

Volgende week een thuiswedstrijd. Tegenstander het door Barry Schipper getrainde OSV Oud – Beijerland. Aanvang 14.30 uur.