Ruim 20 ateliers geopend in de Hoeksche Waard tijdens het Landelijk Atelierweekend

Op zaterdag 9 en zondag 10 november vindt de twaalfde editie plaats van het Landelijk Atelierweekend. Honderden ateliers in heel Nederland openen dat weekend gratis hun deuren, ook in de Hoeksche Waard. Bezoekers krijgen zo een unieke kijk in het leven en werk van beeldend kunstenaars.

Tijdens het Landelijk Atelierweekend krijgen kunstliefhebbers in heel Nederland de kans om binnen te kijken in de werkplaats of expositieruimte van een kunstenaar en zo meer te weten te komen over diens werkwijze en inspiratiebronnen. Daarnaast is het ook mogelijk om kunst te kopen, direct bij de kunstenaar.

Deelnemende ateliers in gemeente Hoeksche Waard

In gemeente Hoeksche Waard hebben ruim 20 kunstenaars met een eigen atelier zich aangesloten. Alle deelnemende kunstenaars uit de gemeente zijn via landelijkatelierweekend.nl te vinden bij ‘Hoeksche Waard’ onder de knop ‘Deelnemende gemeenten’. Een zoekfunctie maakt het vinden van deelnemende ateliers in de gemeente eenvoudig.

Landelijk Atelierweekend

Tijdens dit jaarlijks terugkerende weekend zetten honderden kunstenaars uit heel Nederland gratis de deuren van hun atelier open voor belangstellenden om hen een kijkje te gunnen in hun wereld. Met veel passie en trots tonen ze hun kunstwerken en vertellen ze geïnteresseerden graag over het ontstaansproces. De overkoepelende organisatie van het Landelijk Atelierweekend is in handen van Stichting Kunstweek. Het belangrijkste doel van de stichting is het samenbrengen van kunstliefhebbers en kunstenaars.