OSV Oud-Beijerland wint in leuk duel van GHVV’13

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland heeft ook in haar tweede thuiswedstrijd de punten in huis weten te houden. Op een zonnig en goed bezocht sportcomplex “Olympia” zegevierde de formatie van trainer Barry Schipper, na een 0-1 ruststand, met 3-1 over GHVV’13.

Onder prima omstandigheden hebben de beide teams het aanwezige publiek een leuke wedstrijd voorgeschoteld. Het spel speelde zich weliswaar veelal buiten de doelgebieden af, de goede intenties waren wel duidelijk zichtbaar. OSV-doelman Maxim Kamp kreeg hierbij voldoende gelegenheid om zijn goede vorm te etaleren. Zo reageerde hij tweemaal alert om een kopbal uit de benedenhoek te grabbelen. Maar in de 34e min. was hij toch kansloos op een inzet van Ruben Speelpenning, die na een snel genomen inworp de OSV-verdediging – al dan niet in buitenspelpositie – zijn hielen liet zien: 0-1. Kort hierna leek de thuisploeg alweer op gelijke hoogte te komen, maar de treffer van Wessel van Haren vond geen genade in de ogen van arbiter Emrah Er, die op advies van zijn assistent de treffer annuleerde. In de slotfase was het nog Roel de Vroed, die bij een scrimmage voor het GHVV-doel de bal van dichtbij niet langs doelman Jort Seegers wist te krijgen.
In de tweede helft wist de thuisploeg wel snel langszij te komen. Het was Wessel van Haren, die in de 51e min. een voorzet vanaf de linkerkant wist af te ronden: 1-1. Amper twee minuten later kwam OSV zelfs op voorsprong. Het was dit keer Renzo Dolk, die profiteerde van een klutsbal, nadat de GHVV-doelman de bal niet onder controle wist te krijgen: 2-1. Vele wissels en een afgekeurde OSV-goal hielden de spanning er in. Maar na een overtreding binnen de lijnen was het Wessel van Haren die in de 83e min. vanaf de stip voor de 3-1 mocht tekenen. Ook in de vijf extra speelminuten wist de thuisploeg de marge in stand te houden.     Zaterdag 12 oktober a.s. wacht OSV op sportpark “De Trekdam” de uitwedstrijd tegen Gravendeel, dat de punten deelde (1-1) bij Zwartewaal. GHVV’13 ziet SC Botlek op bezoek komen, dat thuis met 8-0 zegevierde over ZBVH. Meeuwenplaat, dat ook zijn derde wedtrijd tegen Hekelingen met 1-2 wist te winnen, ziet Rozenburg op bezoek komen, dat met 3-0 te sterk was voor Strijen.WCR, dat met 1-2 wist te winnen bij GOZ, ziet Zwartewaal naar “De Omloop” komen en is op zaterdag 19 oktober te gast op sportcomplex “Olympia”.
OSV Oud-Beijerland – GHVV’13 3-1 (0-1): 34. Ruben Speelpenning 0-1; 51. Wessel van Haren 1-1; 53 Renzo Dolk 2-1; 83. Wessel van Haren 3-1 pen.  OSV Oud-Beijerland: Maxim Kamp – Lars Bijl, Roel de Vroed, Yaromir van Maaren (81. Richy Wahlbrinck) en Calvin van Beijeren – Dave de Koning (81. Steijn van Zomeren), Sjors Looy, Lars Stolk (70. Ryan Langenberg) en Joey de Graaf – Wessel van Haren (86. Maarten Dominik) en Renzo Dolk.

GHVV’13: Jort Seegers – Coen Speelpenning, Kevin Koek, Jeroen Breestraat en Jelle Kuipers (75. Rik de Vries) – Adisamat Orfane, Mees Brand (75. Mitchell Kabbedijk), Stijn van den Berg (75.Edinho Fortes Varela) en Danny Browne – Ruben Speelpenning en Marco de Wilde (61. Frenk van Gelderen).

Arbiter Emrah Er uit Rotterdam toonde in het sportieve duel de gele kaart aan Calvin van Beijeren (OSV) en Jelle Kuipers (GHVV’13).