Oranje Wit – SHO

In de tweede uitwedstrijd van dit seizoen was Oranje Wit gastheer voor SHO. In de eerdere ontmoetingen op sportpark Stadspolders was er voor SHO weinig te halen, in mei 2022 werd met 1-1 gelijkgespeeld (doelpunt Tim de Pender) en wat langer geleden hielden de Dordtenaren driemaal de punten in eigen huis (6-0, 3-1 en 3-1). Oranje Wit eindigde achter kampioen Spartaan’20 als tweede in 2F en promoveerde via de nacompetitie weer naar de eerste klasse.
Trainer Ed Kruijthof had vooraf te maken met twee blessuregevallen, Robin Winkels en Joost van Eck bleven allebei met bovenbeen klachten aan de kant zodat het duo Van Schaik-Kerpel – net als vorige week – het centrale verdedigingsblok vormden.
SHO begon aardig aan de wedstrijd maar het was de thuisclub die na ruim tien minuten aan de leiding kwam. Niels de Vries glipte door de Beijerlandse verdediging en liet Steehouwer kansloos: 1-0. SHO was meteen bij de les wat een kans opleverde voor Rashid Browne die het lichaam trof van de keeper. Een paar minuten later was het wel prijs, een voorzet vanaf de rechterkant kwam bij de vrijstaande Browne die handig wegdraaide en de bal binnenwerkte: 1-1.
Het evenwicht hield zowel binnen de lijnen alsmede op het scorebord de verdere eerste helft stand, met wel wat mogelijkheden voor beide partijen maar zonder veel doelgevaar.
Na de rust nam Oranje Wit de touwtjes in handen en was het even staat van paraatheid achterin bij SHO. Na bijna een uur ging doelpuntenmaker Rashid Browne naar de kant voor Dedier Bos, die bij een van zijn eerste balkontakten meteen succesvol was. Een fraaie voorzet van aanvoerder Kevin Angel werd door de invaller bij de tweede paal binnengewerkt: 1-2. Iets meer dan een minuut later een identieke aktie van Kevin en nu werd de bal door Tim de Pender ingekopt: 1-3 en daarmee leek het op dat moment beslist.Maar het was toch te vroeg gejuicht want Oranje Wit liet het er bepaald niet bij zitten en schakelde een tandje bij waardoor doelman Steehouwer toch nog een paar klusjes diende te klaren. Met nog ruim een kwartier op de klok kreeg de thuisploeg een vrije trap te nemen van net buiten de zestien die door Eliass Haddouty feilloos werd ingeschoten: 2-3. Daarmee was de spanning volledig terug en ging Oranje Wit nog meer aandringen. Het leverde wel volop ruimte op voor de wit/zwarte aanvallers. Na wederom een assist van Kevin Angel schoot Dedier Bos de bal hard in, maar via de vingertoppen van doelman Harmans en de paal leverde het niet meer op dan een corner. Vervolgens was de thuisclub dichtbij de gelijkmaker maar de paal redde SHO.
Een paar mogelijkheden na snelle uitbraken van SHO eindigden door te wild schieten in het gebladerte achter het doel en de ballenvanger.
In de slotseconden leek Dedier Bos aan alle onzekerheid een einde te maken maar vrijstaand en van dichtbij kogelde hij het leer op het lichaam van de doelman. Invaller scheidsrechter Van Dijk maakte er maar gelijk een eind aan zodat de eerste overwinning van SHO kon worden genoteerd.
Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Danny Kerpel, Aron van Schaik, Ferdinand Römelingh; Jesper Troost, Yur Snoek, Kevin Angel; Tim de Pender, Rashid Browne, Jesse Vermaat.
Wissels:
59’ Dedier Bos voor Rashid Browne
75’ Bart van Eck voor Yur Snoek
90’ Thomas van Putten voor Kevin Angel
Doelpunten:
12’ 1-0 Niels de Vries
18’ 1-1 Rashid Browne
62’ 1-2 Dedier Bos
63’ 1-3 Tim de Pender
71’ 2-3 Eliass Haddouty
Kaarten:
Scheidsrechter Kenneth van Dijk uit Vlaardingen had geel voor Danny Kerpel van SHO en Dirk Kusters van Oranje Wit