Modelauto bouwen met alternatieve brandstoffen

Op 30 oktober is er een autorace in het Hoeksch MaakLokaal. Eerst wordt een auto gebouwd met een aandrijving waterstof, zonne-energie of zout water. Na het bouwen en experimenteren gaan de deelnemers de strijd aan met elkaar. Welke auto komt het verst?

De mogelijkheden van alternatieve brandstoffen lees je overal in het nieuws. Maar hoe werkt dit nu precies en wat komt er allemaal bij kijken? Dat leer je in de workshop: Alternatieve brandstof voor beweging. Uiteindelijk bouw je een eigen auto op je zelfgekozen brandstof: waterstof, zout water, zonne-energie of accu. Aan het eind gaan we kijken welke brandstof en auto het verst komt.

Het Hoeksch MaakLokaal is een plek waar digitale vaardigheden en andere skills worden ingezet en aangeleerd om te leren over ontwerp, programmeren en media. Hiervoor zijn verschillende workshops en apparaten beschikbaar. Het MaakLokaal is elke week open op woensdag, vrijdag en zaterdag. De actuele openingstijden zijn te vinden op de website.

Voor iedereen tussen de 10-16 jaar. Meedoen kan op 30 oktober tussen 14:00 en 16:00 uur. In het Hoeksch MaakLokaal, Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum (Waterstal 1). Prijs: €5,00 plusabonnement, €5,50 basisabonnement en €6,00 voor niet-leden van de Bibliotheek. Graag vooraf aanmelden via www.debhw.nl/agenda