Gastvrouwen en -heren zijn welkom bij het Odensehuis

Voor het functioneren van het Odensehuis Hoeksche Waard zijn gastvrouwen en -heren van onmisbaar belang. En het inloophuis voor mensen met geheugenproblemen en dementie heeft altijd behoefte vrijwilligers die er één of meer dagdelen willen besteden.
Landelijk zal het aantal mensen met dementie verdubbelen. In de Hoeksche Waard stijgt dit aantal nog iets sneller. Het Odensehuis biedt een ontmoetingsplek waar gezelligheid, onder het genot van een kopje koffie of thee en een gezamenlijke lunch, hoog in het vaandel staat. Activiteiten zijn wandelen, muziek beleven, creativiteit, spel, kunst, luisteren naar mooie verhalen, uitjes et cetera. Dit alles kan individueel of gezamenlijk. Niets moet en veel kan. Het Odensehuis is van en voor de bezoekers. Het draagt eraan bij dat mensen met geheugenverlies langer thuis kunnen blijven wonen.

Het Odensehuis wordt vooral gedragen door vrijwilligers. De werksfeer is gezellig, er zijn leuke collega’s, doorgaans is er een dankbare, blijde lach van bezoekers, en iedereen heeft de mogelijkheid tot eigen inbreng van ideeën en gelegenheid tot kennis opdoen over dementie. De gastvrouwen- en heren leveren een belangrijke bijdrage aan de continuïteit van het Odensehuis dat oproept tot het samen werken aan een dementie vriendelijke samenleving. Aanmelden kan bij coördinator Suzanne van Atten via de mail coordinator@odensehuishw.nl, of op werkdagen tussen 9 en 15 uur op 0612892309. Eerst binnenlopen voor antwoorden op eventuele vragen en/of een kennismaking kan ook. Iedereen is welkom.

Het Odensehuis is gevestigd aan de Boezemsingel 7 in het gebouw Boezem &Co naast de kinderboerderij en in buurthuis Me Mekaer aan de Kerkstraat 73 in Strijen