Gastouders De Hoeksche School in het zonnetje

Een aangename verrassing voor de twaalf gastouders van het gastouderbureau van De Hoeksche School. Op maandag 30 september kregen zij uit handen van Anita de Groot, de coördinator van het gastouderbureau, een cadeautje overhandigd. Dit als blijk van waardering voor het mooie, liefdevolle werk dat zij doen.

De gastouders kregen het cadeautje ter gelegenheid van de Dag van De Hoeksche School. Op deze jaarlijks terugkerende dag zet De Hoeksche School, met 38 locaties voor kinderopvang en onderwijs, alle medewerkers in het zonnetje. Naast het cadeautje werd op elke locatie heerlijke taart bezorgd. Zo ook bij alle gastouders.

Kleinschalig, familiair, flexibel
“De waardering richting de gastouders is meer dan verdiend”, vertelt Anita de Groot. “Binnen onze organisatie nemen de gastouders een bijzondere, essentiële plek in. Wanneer ouders ervoor kiezen hun kind bij een gastouder op te laten vangen, is dat een hele bewuste keuze. Zij hechten veel belang aan de kleinschaligheid, de familiaire sfeer en de flexibiliteit van de gastouder. Het is ontzettend fijn dat wij dat vanuit ons gastouderbureau kunnen bieden.”

Kanjers
Anita is zichtbaar trots op de gastouders van ‘haar’ gastouderbureau. “Het zijn allemaal kanjers, die volledig vanuit hun hart werken. Tegelijkertijd moeten ze aan allerlei regels voldoen. Wij helpen hen daarbij. Zo bieden en betalen we de eventuele opleiding, we ondersteunen op pedagogisch vlak, we helpen bij het begeleiden van de ouders en we bieden administratieve ondersteuning. Zo kunnen de gastouders zich richten op datgene waarvoor zij in de wieg gelegd zijn: kinderen een warm tweede thuis bieden.”

Toenemende vraag naar gastouders
Met twaalf gastouders bedient het gastouderbureau van De Hoeksche School al een groot deel van de Hoeksche Waard. Nieuwe gastouders zijn altijd welkom, aangezien de vraag naar gastouderopvang toeneemt. Anita: “De kleinschaligheid en flexibiliteit is voor steeds meer ouders een reden om voor gastouderopvang te kiezen. Bijvoorbeeld omdat hun kind prikkelgevoelig is. Of omdat ze onregelmatige werktijden hebben. Met onze huidige gastouders lopen we, juist door die kleinschaligheid, tegen onze grenzen aan. Ik verwelkom dan ook heel graag nieuwe gastouders die ons gastouderbureau komen versterken.”

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Anita de Groot: a.degroot@ko-dehoekscheschool.nl