FC Binnenmaas wint verdiend bij Rhoon

FC Binnenmaas

Vanaf minuut één was de intentie van de wedstrijd voor iedereen al duidelijk, FC Binnenmaas had de bal en zocht de aanval en Rhoon verdedigde met man en macht hun doel. Toch was de eerste actie voorwaarts van Rhoon direct een goal. Een op goed geluk getrapte diepe bal van Rhoon viel tussen Binnenmaas verdedigers Youri van Ruiven en Robin Verhoeven en Rhoon spits Sietse Korsloot wist hier wel raad mee en na een korte dribbel lag de bal achter keeper Thijs Botterhuis en stond het 1-0 voor de thuisclub. Het verdere verloop van de eerste helft speelde zich alleen af op de helft van Rhoon en in de 17e minuut schoot Daan Leggedoor rakelings langs het doel. Rhoon stelde hier niet veel tegenover, behalve dat ze geregeld op grond lagen en bij iedere achterbal al begonnen met tijdrekken. In de 35e minuut was het eindelijk raak en kwam de verdiende gelijkmaker op het scorebord. Vanaf de linkerkant een goede strakke inspeelbal van Finn van der Bom op Kris van Efferen, die zag door zijn oog, dat vorige week nog helemaal dicht zat, spits Daan Leggedoor vrij staan en die kan je dat dan wel toevertrouwen, 1-1.

Na de rust eenzelfde spelbeeld als ervoor en in de 55e minuut de eerste wissel bij FC Binnenmaas met aanvaller Sander de Heus voor verdediger Robin Verhoeven om nog nadrukkelijker naar de tweede treffer op zoek te gaan. Niet veel later een hard schot van Jannick van der Laan dat net naast gaat. In de 65e minuut had Rhoon ook evengoed op voorsprong kunnen komen toen zij, na een corner, binnen 10 seconden 2x de lat schampten. In de 70e minuut eindelijk de terechte voorsprong voor FC Binnenmaas. Daan Leggedoor werd na een kleine solo net buiten de 16 meterlijn gevloerd en Rik Schouten ging direct achter de bal staan. Wat de vele in Rhoon aanwezige supporters van FC Binnenmaas al hoopten en stiekem al een beetje verwachte gebeurde uiteindelijk ook; Rik knalde de bal kogelhard via de paal binnen. Boem en eindelijk de 1-2. Het laatste kwartier, Rhoon speelde toen al alles of niets om de gelijkmaker nog te forceren, kwamen Divano Hoks en Junior van Esch nog in het veld voor de moegestreden Stijn Remmers en Jannick van der Laan en uiteindelijk blies de goed leidende scheidsrechter Bosschieter in de 95e minuut voor het eindsignaal en gingen de 3 punten verdiend mee in de tas naar de Hoeksche Waard