Zaden oogsten en bewaren

Zelfgeteelde eigenheimers, sla van de koude grond, rijpe bessen van de boom, courgettes uit eigen tuin. Heerlijk! Wie eigen groenten wil verbouwen en gezonde onbespoten groenten wil eten heeft belang bij goede zaden. Zelf zaden oogsten en bewaren of lenen bij de zadenbibliotheek is dan een must. Op 20 september geeft Harry Wildenberg een presentatie in de Bibliotheek Hoeksche Waard in Numansdorp Buitensluis over zaden oogsten en bewaren. Een mooie doorstart voor beginners en gevorderden.

De avond is bedoeld voor mensen die een eigen moestuin hebben en graag hun eigen zaden willen oogsten en bewaren, maar niet goed weten hoe dat aan te pakken. Wildenberg vertelt over de verschillende zaden, van klein tot groot, hij belicht de leuke en makkelijke kanten en ook de valkuilen. Na afloop is er ruimte voor vragen. Het zou leuk zijn om alvast vragen te mailen naar info@zadenbibliotheekhoekschewaard.nl zodat duidelijk is aan welke informatie er behoefte is.

Spreker Harry Wildenberg is moestuinier, zadenverzamelaar en initiatiefnemer van de Zadenbibliotheek Hoeksche Waard. De zaden van de Zadenbibliotheek Hoeksche Waard worden uitgeleend om mee naar huis nemen. Deze zaden mogen thuis in een pot, perk of moestuin tot wasdom komen. Met een beetje liefde en aandacht groeien ze uit tot de mooiste planten. Wanneer de volwassen plant zelf zaden maakt, worden deze teruggebracht en opnieuw toegevoegd aan de collectie van de zadenbibliotheek.

Iedereen die zich betrokken voelt bij duurzaamheid, biodiversiteit en een gezond (leef)klimaat draagt deze manier van zaden verzamelen ongetwijfeld een warm hart toe. Deelname aan de lezing is op basis van een vrijwillige donatie aan de Zadenbibliotheek Hoeksche Waard. Graag vooraf aanmelden via debhw.nl/agenda of bij de balie van de Bibliotheek. Op vrijdag 20 september van 19.30 tot 21.30 uur.

Bibliotheek Hoeksche Waard Numansdorp | Bernhardstraat 25 Numansdorp | 20 september | 19.30 tot 21.30 uur | graag vooraf aanmelden via debhw.nl/agenda | toegang gratis