Voorschoten’97 – SHO

Met de derde poulewedstrijd op bezoek bij Voorschoten’97 heeft SHO de voorbereiding op de competitie afgesloten. Eerst werd dinsdagavond nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen DSO in Zoetermeer. Tegen de degradant uit de vierde divisie werd het 1-1, voor SHO was Dedier Bos trefzeker.
Voor het bezoek aan Voorschoten werden de supporters van SHO door de afsluiting van de Heinenoordtunnel weer danig op de proef gesteld om sportpark Adegeest te bereiken. Het werd letterlijk weer een ”Dordtse reis”, zoals dat vroeger in de volksmond werd genoemd. En op de A4 stroopte het verkeer ook weer aardig op zodat de reistijd opliep tot circa 100 minuten. Ongeveer dezelfde tijd die de spelersbus er begin mei voor nodig had om het eerste elftal bij Terneuzense Boys af te zetten.
Omdat SHO na twee overwinningen al zeker was van de volgende ronde stond er wat dat betreft niet veel op het spel. Zes keer eerder speelde SHO op het Voorschotense sportpark en slechts eenmaal werd er verloren. Vijftien jaar geleden – seizoen 2009/’10 – kreeg de wit/zwarte brigade met 5-1 klop. Aan het einde van de rit degradeerde SHO roemloos naar de tweede klasse.
Trainer Ed Kruijthof gunde nieuwkomer Rashid Browne een basisplek waardoor Dedier Bos op de bank begon. Aanvoerder Robin Winkels was ook weer terug zodat de niet helemaal fitte Joost van Eck kon worden gespaard.
Al na vijf minuten konden de spaarzaam aanwezige Beijerlanders juichen, Tim de Pender verraste de niet al te grote doelman met een boogbal van een meter of twintig die precies over de sluitpost en onder de lat binnenviel: 0-1.
SHO verzuimde daarna om verder afstand te nemen waardoor de gastheren meer en meer het heft in handen konden nemen. Het dwong doelman Niels Steehouwer tot een paar maal nadrukkelijk ingrijpen.
Precies halverwege de eerste helft ging Yur Snoek licht geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Dedier Bos.
Na ruim een half uur viel na een scrimmage voor het SHO doel de, inmiddels wel te verwachten, gelijkmaker: 1-1 door Miguel Boersma. Toch kon SHO nog met een voordelige marge gaan rusten. Terwijl de klok van het scorebord al stil stond mocht Kevin Angel aanleggen voor een vrijetrap vanaf een stukje buiten de zestien. Hard en laag vloog de bal langs de verbouwereerde doelman in het net: 1-2.
In de tweede helft weinig verandering, een hardwerkend Voorschoten en SHO wat er steeds dreigend uitkwam. Na ruim een uur kwam SHO op 1-3 door een merkwaardig eigen doelpunt waarin Dedier Bos een groot aandeel had.
SHO leek het verder wel goed te vinden, maar Steehouwer had nog wel een paar goede reddingen nodig om zijn doel verder schoon te houden.
Met drie overwininngen werd SHO winnaar van poule 10 van het districtsbekertoernooi.
Alle uitslagen in poule 10:
Voorschoten’97 – Brielle 0-0
SHO – Graaf Willem II VAC 2-1
Graaf Willem II VAC – Voorschoten’97 3-1
Brielle – SHO 1-2
Voorschoten’97 – SHO 1-3
Graaf Willem II VAC – Brielle 2-0
SHO en Graaf Willem II VAC gaan door naar de volgende ronde.

Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Danny Kerpel, Aron van Schaik, Ferdinand Römelingh; Jesper Troost, Robin Winkels, Kevin Angel; Yur Snoek, Tim de Pender, Rashid Browne.
Wissels:
23’ Dedier Bos voor Yur Snoek
64’ Jesse Vermaat voor Rashid Browne
64’ Bart van Eck voor Aron van Schaik
73’ Job van der Meijde voor Jeroen Eikelenboom
Doelpunten:
05’ 0-1 Tim de Pender
33’ 1-1 Miguel Boersma
45’ 1-2 Kevin Angel
63’ 1-3 Eigen doelpunt
Kaarten:
Scheidsrechter Ramon Westhoff had geel voor Danny Kerpel van SHO en Nasim el Khiraoui van Voorschoten’97. 21-09-2024 De Jodan Boys – SHO
Zaterdag barst de strijd om de punten weer los met voor SHO een uitwedstrijd in Gouda tegen De Jodan Boys. Net als vorig seizoen (Spijkenisse – SHO 2-2) openen de Beijerlanders tegen een degradant uit de vierde divisie. Aanvang 14.30 uur.
De eerste elftallen van beide clubs speelden maar zelden tegen elkaar. Het laatst bekende treffen was op 11 augustus 2009, een oefenwedstrijd in Gouda eindigde in 2-1. Het SHO doelpunt werd gemaakt door Patrick Korpel, nu SHO 4.