Verwijshulp Hoeksche Waard (VHHW) breidt uit  met Casemanagement Dementie

Het zorglandschap in de Hoeksche Waard krijgt een boost! Met gepaste trots kondigt Verwijshulp Hoeksche Waard (VHHW) de uitbreiding van haar diensten aan: vanaf 22 september 2024 bieden we ook ondersteuning bij het Wachtlijstbeheer Casemanagement Dementie (CMD). Deze toevoeging zorgt er voor dat mensen met vragen over beginnende dementie op één plek terecht kunnen. Een stap die de zorg voor onze regio nog toegankelijker maakt, en een teken dat we samen sterker staan.

Een doorbraak in zorgbemiddeling voor huisartsen en cliënten

Sinds september 2022 kunnen verwijzers, zoals huisartsen en transferverpleegkundigen, in de Hoeksche Waard via Verwijshulp Hoeksche Waard op één plek de vraag stellen voor inwoners die tijdelijk zorg nodig hebben. Geen eindeloos bellen naar zorginstellingen meer, geen lange wachttijden, maar direct antwoord op de vraag waar een inwoner het beste geholpen kan worden.

Een stap vooruit door wachtlijstbeheer Casemanagement Dementie

Vanaf 22 september kunnen huisartsen ook cliënten met vragen over beginnende dementie, vaak kwetsbare inwoners die snel ondersteuning nodig hebben, via Verwijshulp Hoeksche Waard aanmelden. Casemanagement Dementie speelt een cruciale rol in de zorg voor mensen met beginnende dementie, mantelzorgers en hun naasten. Casemanagers ondersteunen hen bij het vinden van de weg in het zorglandschap, coördineren de benodigde zorg en bieden advies en emotionele steun. Door de aanmelding van deze inwoners bij VHHW komen zij sneller in beeld en kunnen rekenen op deskundige begeleiding. De vragen worden centraal beheerd, waardoor het overzicht duidelijker is en prioritering beter geregeld kan worden. Dit levert niet alleen tijdwinst op voor verwijzers, maar zorgt er ook voor dat inwoners sneller geholpen worden en langer veilig thuis kunnen blijven wonen.

Huisarts S.M. (Sizwe) Petronia van huisartsenpraktijk Puttershoek is enthousiast over deze nieuwe ontwikkeling: “De uitbreiding van VHHW met het wachtlijstbeheer voor casemanagement dementie is een logische en welkome vervolgstap voor iedereen die bij de zorg betrokken is.”

Trix van Os, directeur/bestuurder van Alerimus is van mening ‘dat één plek waar je met vragen terecht kunt naar meer smaakt!’: “De gezamenlijke inzet van de VVT-instellingen om in 2022 te komen tot VHHW en de uitbreiding ervan met het wachtlijstbeheer van Casemanagement Dementie geven energie om te komen tot een nieuwe vorm van samenwerking.”

Op weg naar een gezamenlijke zorgcoördinatie voor de Zuid-Hollandse Eilanden

De uitbreiding van Verwijshulp Hoeksche Waard is een belangrijke stap in een bredere visie voor de regio. Vanaf 2025 zijn de twee zorgcoördinatiepunten op de Zuid-Hollandse Eilanden – Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee/Voorne-Putten –  samengevoegd tot één centraal punt: Verwijshulp Zuid-Hollandse Eilanden (VH ZHE). Dit nieuwe coördinatiepunt zal de zorg nog verder stroomlijnen, de wachtlijsten verminderen en inwoners sneller naar de juiste zorg leiden.

Wethouder René Peters (Volksgezondheid en gezondheidszorg), gemeente Hoeksche Waard: “Door deze integratie kunnen zorgprofessionals beter samenwerken en wordt onnodige crisiszorg voorkomen. Dit komt ten goede aan alle inwoners, die dankzij deze verandering sneller de juiste zorg op de juiste plek zullen ontvangen.”

Wij staan voor u klaar!

Verwijshulp Hoeksche Waard is een initiatief van zorgaanbieders Alerimus, Zorgwaard en Heemzicht. Ons toegewijde team van speciaal opgeleide zorgbemiddelaars staat dagelijks klaar om huisartsen, ziekenhuizen en andere verwijzers te ondersteunen. Samen zorgen we ervoor dat elke cliënt de zorg krijgt die hij of zij verdient