SHO – NSVV

Als eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen meteen al een clash tussen de twee in het wit/zwart getooide clubs van de Hoeksche Waard. De vraag was vooraf hoe SHO de 4-0 nederlaag in de openingswedstrijd tegen De Jodan Boys zou hebben verwerkt terwijl aan de andere kant NSVV door de 3-1 overwinning op DCV vol vertrouwen naar Beijerland kon afreizen
Kort voor aanvang van het duel een tegenvaller voor trainer Ed Kruijthof omdat Robin Winkels in de warming up moest afhaken. Aron van Schaik werd de vervanger van SHO’s aanvoerder.
Het buitje regen voor aanvang maakte de kunstgrasmat prima bespeelbaar en daardoor was ook de Arie Baars tribune op de Kikkershoek weer eens een keer prima bezet. De kassadame was trouwens ook goed te spreken over de publieke opkomst.
Vorige week was het de tegenstander die al na een paar minuten trefzeker bleek, ditmaal was de opening voor SHO. In de zesde minuut kopte Tim de Pender de bal bij de tweede paal binnen: 1-0. Een mooie opsteker voor SHO dat er echter niet in slaagde om de voorsprong uit te bouwen. Gaandeweg de eerste helft gingen de gasten het energieker aanpakken wat na ruim een half uur de gelijkmaker opleverde. Ook NSVV had toen al met een blessuregeval te maken gekregen, Michael Ouwens kon niet verder en werd vervangen door Jessy Fortes.
Na een hoekschop leek er vrij onschuldig hands gemaakt te worden wat voor scheidsrechter Groenendijk, net terug van vakantie uit Turkije, voldoende was voor een strafschop. Wel of geen opzettelijk hands en vervolgens wel of geen strafschop zal een voortdurende discussie blijven. De leidsman stond er in dit geval dichtbij en hij heeft toch het laatste woord. Peter Jan Cazander wist met het meevallertje voor zijn ploeg wel raad: 1-1. Wat penalty’s tegen betreft staan we nu al gelijk met de vorige competitie toen we er in de 24 wedstrijden slechts één tegen kregen, thuis tegen Spijkenisse.
Twee ongewijzigde teams begonnen aan de tweede helft waarin SHO steeds dreigender werd. Vooral toen na een uur Dedier Bos er in kwam voor Rashid Browne kreeg doelman Hartgers steeds meer te doen. De sluitpost moest nog meer aan de bak toen Davy Snijders, met nog zo’n twintig minuten te gaan, rood kreeg na een tackle van achteren ver op de SHO helft. Met de man meer situatie voerde SHO de druk verder op maar de soms massaal verdedigende gasten gaven nauwelijks ruimte weg. Naarmate de de klok doortikte namen de – al dan niet gefakete – blessuregevallen ook toe om ondermeer het tempo uit het spel te halen en (natuurlijk) tijd te stelen.Na nog een paar goede ingrepen van Hartgers werd hij al in de extra tijd nog bijna geklopt door een van zijn medespelers, maar de (bijna mislukte) terugkopbal eindigde op de lat. Na vijf minuten extra vond Groenendijk het voldoende waarna de NSVV spelers licht juichend het eindsignaal konden begroeten.
Dus nog geen overwinning voor SHO, wat dat aangaat lopen we in de pas met vorig seizoen, toen stond de teller ook op één punt na 2-2 bij Spijkenisse en 0-1 tegen Sparta.
Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Danny Kerpel, asron van Schaik, Ferdinand Römelingh; Jesper Troost, Joost van Eck, Kevin Angel; Tim de Pender, Rashid Browne, Jesse Vermaat.
Wissels:
61’ Dedier Bos voor Rashid Browne
61’ Yur Snoek voor Joost van Eck
80’ Bart van Eck voor Jeroen Eikelenboom
90’ Job van der Meijde voor Jesse Vermaat
Doelpunten:
06’ 1-0 Tim de Pender
37’ 1-1 Peter Jan Cazander Kaarten:
Scheidsrechter Thomas Groenendijk die de teugels goed in de hand hield, had geel voor Sven Moerland van NSVV. Davy Snijders van NSVV kreeg direct rood (73e min.).