Roofvogels in de Hoeksche Waard

Soms is het net een jongensdroom: struinen in het gebladerte en in de hoogte klimmen op zoek naar roofvogelnesten om kuikens te ringen. Dat is precies wat de werkgroep roofvogels in de Hoeksche Waard doet. Op zaterdag 5 oktober vertelt Martin Mollet in de bibliotheek in het Oude Raadhuis over het werk en de avonturen van de roofvogelgroep.

Het gaat goed met de roofvogels in de Hoeksche Waard. De zeearend wordt hier gezien en ook de visarend pikt wel eens een visje uit het Hollands Diep of de Oude Maas. Verder jagen de buizerd, de torenvalk, de slechtvalk, de kerkuil in onze gorzen en slikken. En ook havikken, sperwers en de bruine kiekendief worden gesignaleerd.

Wie wil weten wat deze machtige rovers doen, waar ze nestelen, waar ze jagen, hoe oud ze worden en hoe groot hun jachtgebied is, moet deze prachtdieren ringen en registreren. Dat betekent nesten zoeken, omhoog klimmen en de kuikens – soms met gevaar voor eigen leven – naar beneden halen en later weer terugzetten bij vader en moeder in het nest.

Roofvogelexpert Martin Mollet vertelt over het hoe en waarom en laat aan de hand van een prachtige beeldpresentatie zien om welke roofvogels het gaat en hoe je ze herkent. Deze fascinerende lezing is op zaterdag 5 oktober van 14 tot 16 uur in de bibliotheek in Oud-Beijerland in het Oude Raadhuis (Waterstal 1).

Aanmelden voor de lezing kan via www.debhw.nl/actueel/agenda. Deelnemen kost niets i.v.m de feestweek in het kader van de nominatie voor Beste Bibliotheek. Het aantal plaatsen is beperkt dus reserveren is gewenst