Officiële heropening vernieuwd activiteitencentrum Symfonie in Oud-Beijerland

Na een grondige verbouwing van enkele maanden viert activiteitencentrum Symfonie in Oud-Beijerland op dinsdag 8 oktober 2024 de ingebruikname van het vernieuwde pand. Het activiteitencentrum, dat onderdeel is van Gemiva, is er voor mensen met een beperking. Het is vernieuwd en heringericht om nog beter in te spelen op de behoeften van cliënten en de wijk

Het activiteitencentrum aan de Ravelstraat 5 heeft een grondige facelift ondergaan. De groepsruimtes zijn vergroot. De sociale wijkwinkel WerkSaam, die ook in het gebouw gevestigd is, heeft een prominente plek gekregen bij de ingang.  “We zijn blij met het resultaat van de verbouwing,” aldus locatiemanager Lia Zoeteman. “Met deze vernieuwingen bieden we onze cliënten een fijne en passende omgeving. Ook is het voor buurtbewoners makkelijker om even binnen te lopen voor een praatje en het kopen van onze producten.”

Officiële opening door cliënten

De officiële opening op 8 oktober wordt een bijzonder moment, waarbij de cliënten van Symfonie zelf de eer hebben om de opening te verrichten. Het programma begint om 13.30 uur met een inloop, gevolgd door de openingshandeling om 14.00 uur. Na de ceremonie is er gelegenheid voor genodigden om het vernieuwde centrum te bezichtigen en te genieten van een hapje en drankje.

Dank aan de buurt

Op 9 oktober organiseert Symfonie een ontvangst voor de buren. Lia Zoeteman: “De verbouwing heeft hen overlast gegeven. We zijn blij met hun geduld en willen hen daar graag persoonlijk voor bedanken.” Vanaf 14.00 uur zijn de omwonenden van harte welkom voor een rondleiding door het vernieuwde gebouw.

Over Symfonie en Gemiva

Activiteitencentrum Symfonie is onderdeel van Gemiva. Deze organisatie ondersteunt in Zuid-Holland mensen die door een handicap, chronische ziekte of andere beperking zorg of begeleiding nodig hebben. Symfonie is één van de locaties van de dagactiviteiten in de Hoeksche Waard. In het gebouw van Symfonie zijn vier groepen voor volwassenen en één groep van kinderdagcentrum KleurRijk gevestigd.