Lokalen HW stelt vragen aan de burgemeester over overlast jongeren rondom De Gravin

De Lokalen Hoeksche Waard hebben de burgemeester opgeroepen om een aantal vragen te beantwoorden met betrekking tot de aanhoudende overlast rond het wooncomplex De Gravin in Oud-Beijerland. Bewoners van het complex ervaren al maanden overlast in hun directe omgeving, waardoor de veiligheid en rust wordt verstoord.
In de afgelopen maanden hebben de inwoners van De Gravin te maken gehad met tal van vervelende situaties. Het parkje rondom het pand wordt vaak tot laat in de avond gebruikt door hangjongeren die voor geluidsoverlast zorgen, vernielingen aanrichten, en zelfs overgaan tot wildplassen en andere ongewenste gedragingen. Ondanks dat bewoners regelmatig meldingen maken bij de gemeente, lijkt het probleem onverminderd voort te duren. Inwoners die de overlastgevers aanspreken, worden bovendien regelmatig geconfronteerd met nare opmerkingen, wat het gevoel van onveiligheid alleen maar vergroot.
Om duidelijkheid te krijgen over de huidige situatie, hebben de Lokalen Hoeksche Waard de volgende vragen voorgelegd aan de burgemeester:

  1. Aantal meldingen: Hoeveel meldingen van overlast heeft de gemeente ontvangen in de afgelopen maanden rondom het pand van De Gravin?
  2. Reeds ondernomen acties: Welke acties zijn er al ondernomen om de overlast op deze plek te verminderen?
  3. Geluidstechnische maatregelen: In het verleden werd er rondom dit complex een hoge pieptoon afgespeeld tussen bepaalde tijdstippen om het rondhangen tegen te gaan. Waarom is deze maatregel momenteel niet meer aanwezig, en zou deze eventueel weer ingevoerd kunnen worden?
  4. Extra maatregelen voor veiligheid en rust: Welke maatregelen is de burgemeester van plan te nemen om extra te zorgen voor de veiligheid en rust van de bewoners van De Gravin?

Brandon Ridderhof (fractievoorzitter Lokalen Hoeksche Waard): “Het is van groot belang dat er snel en effectief wordt opgetreden om de overlast in dit gebied te verminderen,”
Ridderhof vervolgt: “De huidige situatie is onhoudbaar voor de mensen die hier wonen. Het is tijd dat de burgemeester laten zien welke stappen hij gaat ondernemen om de veiligheid en het woongenot van deze bewoners te waarborgen.”
De Lokalen Hoeksche Waard blijven de situatie nauwlettend volgen en verwachten spoedig antwoord op de gestelde vragen.