Lezing – Fraude en veiligheid op het internet

Identiteitsfraude, phishing, oplichters op social media. Hoe zijn ze te herkennen en wat is er tegen te doen? Daarover gaat de lezing die in de Bibliotheek Numansdorp en bij Me Mekaer in Strijen plaatsvindt op dinsdag 24 september 2024. Dit is een samenwerking van de Rabobank en de Bibliotheek Hoeksche Waard.

Iedereen ontvangt weleens een mailtje waarin beweerd wordt dat je een prijs hebt gewonnen of dat een betaling niet is gelukt. Of een sms die zogenaamd van de Belastingdienst is en waarin staat dat er nog een openstaand bedrag is. Dit zijn voorbeelden van phishing die regelmatig voorkomen.

Herkenning en bescherming. Dat zijn de belangrijkste wapens tegen fraude op internet. Iedereen die op de hoogte is van de nieuwste trucs van oplichters heeft een stapje voor. En wat te doen als iemand toch in de val is getrapt? In de lezing Fraude en veiligheid op het internet komen deze onderwerpen aan bod.

De lezing wordt gegeven op dinsdag 24 september van 10.00 uur tot 12.00 uur in de bibliotheek van Numansdorp en van 14.00 uur tot 16.00 uur bij buurthuis Me Mekaer in Strijen. Medewerkers van de Rabobank Hoeksche Waard en de Bibliotheek Hoeksche Waard zijn aanwezig om alle vragen te beantwoorden. Later in het jaar is de lezing ook in Oud-Beijerland, Heinenoord, Puttershoek en ’s-Gravendeel.

Iedere bezoeker ontvangt een cadeaubon voor een gratis SeniorWeb-jaarlidmaatschap! Zo kan men vrijblijvend kennismaken met alle voordelen van SeniorWeb.

Graag vooraf aanmelden via de agenda op de website van de Bibliotheek Hoeksche Waard www.debhw.nl / actueel / agenda, via telefoon 06 82619404 of mondeling aan de balie in de bibliotheek. Deelname is gratis.

Datum: 24 september 2024

Tijd: 10.00-12.00

Locatie: Bibliotheek Numansdorp, Bernhardstraat 25

Datum: 24 september 2024

Tijd: 14.00-16.00

Locatie: Me Mekaer. Kerkstraat 73 Strijen