Kleding shoppen voor een prikkie én voor het goede doel

Van 19 september tot en met 21 september is het weer zover: de populaire pop-up dameskledingbeurs in de Veilingpassage van Oud-Beijerland opent haar deuren. Dat betekent tweedehands kwaliteitskleding voor een prikkie én voor het goede doel. Meerdere goede doelen zelfs, met de opbrengst worden zes regionale en internationale projecten voor kwetsbare kinderen en moeders gesteund.

Vorig jaar wist de serviceclub Soroptimisten Hoeksche Waard/IJsselmonde met hun jaarlijkse pop-up kledingbeurs een recordbedrag van meer dan 20 duizend euro voor goede doelen op te halen. De club is een lokale afdeling van de internationale Soroptimisten die zich wereldwijd inzetten om de rechten, de positie en het leven van vrouwen en kinderen te verbeteren. Dit doen zij naast hun vaak al drukke baan. Zo tref je als kledingverkoopsters bij de beurs bijvoorbeeld een rechter, tandarts, kinderarts of boerin.

De vrouwen benadrukken dat de beurs niet alleen je portemonnee spaart, maar ook het milieu doordat kwaliteitskleding een tweede kans krijgt. Daarbij verkopen ze meer exclusieve merken en topstukken als specials. Ondanks dat die hoger geprijsd zijn dan meer gangbare merken, staan ook daar voor de opening al veel kopers voor in de rij. Mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers, donateurs van kleding en enthousiaste klanten belooft de pop-up beurs weer een succes te worden.