Gershwin Bonivacia: niet bang zijn

Gershwin Bonivacia groeide op in Rotterdam Zuid. Was stadsdichter van Amsterdam en trad meermaals op in de Hoeksche Waard. Nu is hij te gast in Oud-Beijerland in het Oude Raadhuis op dinsdagavond 1 oktober. Niet bang zijn is zijn motto.

Gershwin Bonivacia is dichter, schrijver en performer. Van 2019 tot januari 2022 was hij stadsdichter van Amsterdam en schreef hij maandelijks een gedicht in Het Parool. In 2017 debuteerde hij met zijn poëziebundel ‘Ik heb een fiets verkocht’ en in januari 2024 verscheen zijn nieuwste bundel ‘De stad is ook van mij’.

In zijn dichtbundel ‘Toen ik klein was, was ik niet bang’, maak je kennis met Gush, de 10-jarige Gershwin Bonevacia die opgroeit in Rotterdam-Zuid. Hij is rebels en onbevangen, ondanks dat hij het thuis niet breed heeft, moeilijk meekomt op school en worstelt met dyslectie en racisme. Maar Gush is niet bang. Achteraf vraagt Gershwin zich af: waarom was je niet bang?

Gershwin Bonivacia treedt op in de bibliotheek in het Oude Raadhuis op dinsdagavond 1 oktober van 19.30 tot 21.30 uur (Waterstal 1 in Oud-Beijerland). Aanmelden voor dit schrijversoptreden kan via www.debhw.nl/actueel/agenda of mondeling in de bibliotheek bij de balie. Deelnemen kost niets i.v.m de feestweek in het kader van de nominatie voor Beste Bibliotheek. Het aantal plaatsen is beperkt dus je moet vooraf een kaartje reserveren.