FC Binnenmaas verliest van Heinenoord

FC Binnenmaas

Op een zonovergoten sportpark “De Lange Weide” speelde FC Binnenmaas afgelopen zaterdag zijn 3e wedstrijd in het bekertoernooi. Bij opkomst, met “ere-junior van de week” Jens Ketting, ging iedereen er eens lekker voor staan en zitten maar die positieve gedachte werd al na 7 minuten teniet gedaan door Heinenoord. Slap verdedigen en onoplettendheid zorgde ervoor dat Sanzio Dieterich vrij kwam te staan voor  keeper Thijs Botterhuis en dit betekende ook direct de 0-1. Daarna was er 20 minuten niet veel te beleven op twee kleine speldenprikjes van FC Binnenmaas na. Tussen minuut 30 en het rustsignaal was het Heinenoord dat nog enkele malen gevaarlijk voor het doel opdook maar niet tot scoren kwam.

Dat deed het wederom direct na het rustsignaal weer wel, goed doorgaan van Marlon Slabbekoorn stelde Davy Kaptein in staat om simpel de 0-2 binnen te tikken. Trainer Sander Fakkel besloot om met 3 wissels meer “voetballende” druk op Heinenoord te krijgen. Daarna kreeg Binnenmaas zeker twee a drie 100% kansen om terug in de wedstrijd te komen maar helaas stond het vizier niet op scherp. Doordat FC Binnenmaas op het einde veel risico nam ontstond er op het middenveld veel ruimte en daar maakte Heinenoord dankbaar gebruik van. Een fout in de defensie van Binnenmaas werd eenvoudig afgestraft door Heinenoord speler Danny Kanters en zodoende kwam in de 85e minuut de 0-3 eindstand op het scorebord. Al met al een verdiende overwinning voor Heinenoord. Ondanks drie nederlagen in de bekerwedstrijden heeft de technische staf van FC Binnenmaas voldoende positieve punten om op voort te borduren. Volgende week start de competitie om het “echie” met een uitwedstrijd tegen VFC, let op, de aanvangstijd in Vlaardingen is 17.00 uur