Een kat is geen hond

Kattengedragstherapeut Eva Schouten geeft op Dierendag in Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum in het Oude Raadhuis een presentatie over kattengedrag: ‘Een kat is geen hond’.

‘Ik heb geen tijd voor een hond, dus dan neem ik maar een kat’. In het asiel en in de praktijk van kattengedragstherapeuten horen ze het maar al te vaak. Zet een kattenbak neer, geef ‘m eten en dan redt een kat zich wel, is vaak de gedachte. Die misvatting zorgt er nu juist voor dat katten in het asiel terechtkomen, of bij de kattengedragstherapeut.

Nee, een kat is geen hond, maar een kat heeft wel een aantal dingen nodig voor een gelukkig kattenleven. En een gelukkige kat, zorgt voor een gelukkig baasje – of personeel – zou de kat zeggen. Wat een kat nodig heeft en hoe je kunt zien wat je kat ervan vindt, legt kattengedragstherapeut Eva Schouten graag uit. En ook dat een kat in meer op een hond lijkt dan je denkt, want ook een kat kun je dingen leren.

Eva Schouten geeft als Kattengedragstherapeut Kattenraad met raad en daad bij kattenkwaad en is betrokken bij een kattenasiel in haar woonplaats.

Aanmelden Aanmelden voor de lezing kan via www.debhw.nl/actueel/agenda. Deelnemen kost niets i.v.m. de feestweek in het kader van de nominatie voor Beste Bibliotheek. Het aantal plaatsen is beperkt dus reserveren is gewenst.

Bibliotheek Hoeksche Waard Oud-Beijerland Centrum | Waterstal 1 | 4 oktober | 14.00 tot 15.00 uur | graag vooraf aanmelden via debhw.nl/agenda | toegang gratis