AI: nemen de computers ons over?

Artificiële intelligentie of kunstmatige intelligentie is het nabootsen van de menselijke vaardigheden met een computersysteem en zelfstandig beslissen zonder tussenkomst van een menselijke intelligentie. Veel mensen zijn er bang voor. Maar is dat wel terecht? De experts van Sunteam weten er veel van en vertellen (bijna) alles over AI in de bibliotheek in Oud-Beijerland in het Oude Raadhuis op dinsdagavond 8 oktober.

Computers kunnen veel van wat wij ook graag doen, zoals leren, plannen, redeneren, anticiperen en knopen doorhakken. In de media wordt veel gesproken over AI. Wat is het? Wat is de achtergrond en wat zijn de toepassingen van kunstmatige intelligentie en welke soorten zijn er?

Nu al wordt AI gebruikt bij het maken van muziek, afbeeldingen, filmpjes en teksten. Dat lijkt onschuldig. Ook bij oorlogsvoering wordt AI ingezet. Dat klinkt al behoorlijk gevaarlijk. Wat betekent dat eigenlijk voor de toekomst? Elmer van Sunteam belicht alle aspecten op deze avond over Kunstmatige Intelligentie. En hij laat ook zien hoe het in de praktijk werkt.

Voor iedereen die nieuwsgierig is naar dit fenomeen dat de wereld zal veranderen, is deze speciale avond over artificiële intelligentie. Deze AI-lezing is op dinsdag 8 oktober van 19.30 tot 21.30 uur. Ter ere van het 30-jarig bestaan van Sunteam en wegens de feestweek in de Bibliotheek Hoeksche Waard in het Oude Raadhuis (Waterstal 1 Oud-Beijerland).

Aanmelden voor de lezing kan via www.debhw.nl/actueel/agenda. Deelnemen kost niets i.v.m de feestweek in het kader van de nominatie voor Beste Bibliotheek. Het aantal plaatsen is beperkt dus reserveren is gewenst