Oud-Beijerland verkozen tot tweede Roparunstad van het jaar!

Donderdag 1 augustus heeft Stichting Roparun de winnaars bekend gemaakt van de mooiste doorkomsten van de Roparun 2024. Ook de doorkomst van Oud-Beijerland was genomineerd om in de prijzen te vallen voor de route uit Frankrijk. Aan het einde van de bijeenkomst mocht Oud-Beijerland de 2e prijs in ontvangst nemen, een bedrag van € 6.000,– te besteden aan een door de Roparun goedgekeurd goed doel.

“Bij aankomst was al snel duidelijk wie onze concurrenten waren want we zagen vertegenwoordigers uit Ossendrecht en een afgevaardigde uit Zele kwam gezellig bij ons zitten”, als dus Wim Jagtenberg en Cobi Crucq die naar Barendrecht waren afgereisd namens Oud-Beijerland. “We kennen inmiddels de andere doorkomstcomités wel een beetje want het zijn vaak dezelfde mensen die we tegenkomen bij bijeenkomsten en prijsuitreikingen. Altijd leuk om dan zo gezamenlijk even terug te blikken en de mensen van het kantoor even persoonlijk te spreken.”

Doorkomst Roparun Oud-Beijerland is in 2024 verkozen tot de tweede mooiste doorkomst van de Roparun op de route Zuid vanuit Frankrijk. Deze prijs is goed voor een bedrag van € 6.000,– dat geschonken gaat worden aan een goed doel in Oud-Beijerland, de Hoeksche Waard of daaraan gerelateerd en dat valt binnen de doelstellingen van de Roparun.

De derde prijs ging naar Ossendrecht en Zele ontving de eerste prijs. De aanmoedigingsprijs op de route Zuid was voor Hoogerheide.

Doorkomst in Oud-Beijerland

Ca 170 Roparun teams uit Nederland, België en Frankrijk kwamen dit jaar op 2e Pinksterdag door Oud-Beijerland op weg naar de finish in Rotterdam. Het grootse onthaal begint altijd al op de Langeweg; bij de locatie van Schep, er wordt altijd breed uitgepakt; vervolgens liepen de teamas over het plein van Creactief waar allerlei activiteiten waren en daarna gingen ze op weg naar het centrum met vele festiviteiten. Alle teams werden hier persoonlijk welkom geheten door speaker Ruud van der Heijden; hun teamnummer, naam van het team en soms ook wetenswaardigheden of bijzonderheden van de teams schalden door het dorp.

Dit geeft de teams een enorme boost, je ziet ze als het ware opveren. Overal in het dorp is het feest met veel publiek dat de teams letterlijk en figuurlijk vooruit duwt.

Omstreeks 11.00 uur was er een zeer emotioneel moment op het podium toen Hospice Hoeksche Waard een prachtige cheque uitgereikt kreeg van de Stichting Roparun voor de aanleg van de tuin.

Op de Havendam konden kinderen zich vermaken met spelletjes en een springkussen. Ook op de Scheepmakershaven was er groot feest; vervolgens even een stukje rust, maar op het Bedrijventerrein was er bij het verlaten van Oud-Beijerland aan de Willem Beukelzstraat een gezellig uitzwaaipunt georganiseerd door Allemaal Staal.

Veel prijzen voor Oud-Beijerland

“We bedanken alle teams en de jury van de Stichting Roparun die op ons hebben gestemd. Het is een hele mooie blijk van waardering door de teams voor wat wij allemaal voor hen organiseren tijdens de Doorkomst. Daarnaast voelt het als een eer dat de jury van de Roparun kennelijk ook zeer positief is over onze activiteiten en faciliteiten. We zijn er heel blij mee.”

De Roparun kwam in 2024 voor de 14e keer door Oud-Beijerland en het is voor de 9e keer dat het Doorkomst comité Roparun Oud-Beijerland een prijs in ontvangst mocht nemen.

In 2013 begon het met een aanmoedigingsprijs van € 10.000,– en in 2015 een troostprijs van € 10.000,–. In 2016 mocht het Doorkomst comité Roparun Oud-Beijerland ook al de tweede prijs in ontvangst nemen; het betrof toen een bedrag van € 25.000,–. In 2017 en 2018 kwam de 3e prijs naar Oud-Beijerland, beide keren een bedrag van € 12.500,–. In 2019 wederom een 2e prijs met het mooie bedrag van € 22.500,–. In 2022 zelfs de eerste prijs, wederom een bedrag van € 22.500,–, in 2023 de tweede prijs van € 11.000,– en dan nu in 2024 weer de tweede prijs van € 6.000,–.

Vele goede doelen heeft het Doorkomst comité al mogen verblijden met een mooi bedrag, zoals het Hospice Hoeksche Waard, Stichting Ambulance Wens Nederland, de Keppie Company uit Oud-Beijerland, de Stichting Geven om Jong Leven, Looking Good Feel Better, Zorgwaard, Stichting Droomdag, de Liedjesfabriek.

Het prijzengeld is verlaagd vergeleken met andere jaren. Dit heeft er mee te maken dat er wijzigen zijn met de besteding van het prijzengeld door de Stichting Roparun.

Roparun 2025

In 2025 start de Roparun op zaterdag 7 juni; de teams die dan op maandag 9 juni door Oujd-Beijerland komen, hebben dan als vertrekpunt een locatie in Frankrijk in de buurt van Parijs en de finish is zoals altijd weer in Rotterdam.Het doorkomst comité Oud-Beijerland heeft er weer veel zin om er iets moois en feestelijks van te maken. Als iemand suggesties heeft, mee wil helpen in de voorbereidingen of op de dag zelf dan horen we dat graag.

Om dit alles financieel mogelijk te maken komen we ook graag in contact met sponsoren.

Voor dit alles kan contact opgenomen worden met Cobi Crucq via het email adres info@doorkomstroparunobl.nl of telefonisch, 0612200685