Nipte nederlaag ’s-Gravendeel bij Heinenoord: 3-2

’s-Gravendeel heeft nipt verlies geleden tegen eersteklasser Heinenoord.

Het leek er in de beginfase niet op. ’s-Gravendeel had enig moeite met het vroeg drukzettend Heinenoord. Wat in minuut zeven de 1-0 voor de gastheren opbracht. Niet heel lang daarna viel nummer twee achter doelman Ricardo Bakker en binnen de dertien minuten stond de 3-0 op het scorebord.

’s-Gravendeel kon zich hierna wat beter onder de druk uit voetballen, wat resulteerde in een flinke mogelijkheid voor de aansluittreffer. Maar drie pogingen achter elkaar waren niet genoeg om de Heinenoorddoelman te passeren.

’s-Gravendeel kreeg beter grip op het spel van Heinenoord. Aan het eind van de eerste helft twee doelrijpe kansen voor ’s-Gravendeel. Jasper Naaktgeboren zette Levi Vugts aan het werk maar zijn poging verdween net naast het doel. Een minuut later een heerlijke ‘streep’ van Koen Colijn richting Heinenoord doel. De redding van de Heinenoord doelman was ook geweldig.

Na de kantwisseling moest doelman Rob Stolk al na vijf minuten redding brengen. De negenenveertig jarige keeperstrainer moest onder de lat plaatsnemen omdat Ricardo Bakker geblesseerd moest afhaken.

’s-Gravendeel begaf zich wat vaker op de helft van Heinenoord. Dat bracht in de drieënvijftigste minuut dan toch de aansluittreffer op. Nadat Koen Colijn met een fraaie steekpass op rechts Ryan Aarnoudse wegzette, bracht deze de bal voor het doel. Zoey Hoogwerf tekende de 3-1 aan.

Met een uur spelen werd het verschil zelfs teruggebracht naar één doelpunt. Wederom was Zoey Hoogwerf de doelpuntenmaker. Dit na aangeven door Levi Vugts, die op zijn beurt de bal in ontvangst mocht nemen na een pass van Job v/d Vorm.

Hierna over en weer wat kansen voor beide ploegen. Rob Stolk bewees het keepersvak nog niet verleerd te zijn, getuige een fraaie redding tegen het eind van de wedstrijd na een plotselinge één tegen één situatie.

Hierna gebeurde er niet echt veel en bleef de 3-2 op het scorebord staan. Ondanks het verlies toch niet echt een slecht resultaat.

Aanstaande dinsdag speelt ’s-Gravendeel uit tegen tweedeklasser FC Binnenmaas. Aanvang op Sportpark De Lange Weide is 20.30 uur.