Doe mee met 1001- soortenweek van 1-8 september

In navolging van de succesvolle week vorig jaar, organiseert de vereniging Hoekschewaards Landschap (HWL) ook dit jaar weer een 1001-soortenweek. De telling start op zondag 1 september en eindigt op zondag 8 september.Iedereen kan mee doen. In je tuin, in je directe omgeving, in de prachtige natuur van de Hoeksche Waard, alleen of in groepjes, met familie, vrienden of collega’s. Doe mee en tel mee! Ga op pad met de plantenwerkgroep van HWLDinsdag 3.9: planteninventarisatieGa op pad met de leden van de plantenwerkgroep. De inventarisatie vindt plaats op de oude vuilstortplaats bij de Bovenweg in Strijen. Het gebied wordt al jaren beheerd door HWL. Stevig schoeisel is aanbevolen.

  • Verzamelen: kruispunt Bovenweg/ Kievitstraat in Strijen.
  • Start: 14.00 uur

Donderdag 5.9: planteninventarisatieDe plantenwerkgroep gaat ook op deze dag weer op pad. Ga je mee? Ze verzamelen in het Nationaal Landschap Centrum (Veerweg 1C Numansdorp) en lopen richting het havenhoofd en het Veerbos. 

  • Start: 14.00 uur
  • Stevig schoeisel is weer aan te bevelen.

Overal binnen de Hoeksche WaardZoeken kan overal binnen de oevers van de Hoeksche Waard. Je kunt er speciaal voor op pad, maar met meer aandacht kijken naar de natuur tijdens de dagelijkse wandeling met de hond of een bezoek aan de moes- speel- of achtertuin levert vaak ook leuke vondsten op. Bekijk eens goed wat er allemaal leeft. Want als je goed kijkt krioelt het bijna overal. Laat ons weten wat je ziet!Vondsten doorgeven: