Asieldier van de Week

In De Dierenstee wacht een bijzondere kater op een thuis. Garfield is bijzonder omdat hij enorm lief en aanhankelijk is, maar ook omdat hij een bijzondere obsessie met eten heeft.

Als het aan Garfield ligt, blíjft hij (al schrokkend) dooreten en dat is natuurlijk niet de bedoeling, want het kan in het meest extreme geval zijn dood betekenen. Een automatische voerbak werd al snel door Garfield gesloopt en in zijn gulzigheid moest zelfs het kunststof van de voerbakjes eraan geloven.
Garfield krijgt nu meerdere keren per dag een afgemeten hoeveelheid voeding. Daardoor blijft hij netjes op gewicht, maar het is vooral bedoeld om Garfield gedurende de dag een verzadigd gevoel te geven en hem mentaal bezig te houden door de brokjes bijvoorbeeld te verspreiden in zijn verblijf. Uiteraard moet de toekomstige baas van Garfield zijn voer blijven afmeten en verdelen over de dag, want de sterke focus op eten zal Garfield waarschijnlijk (voorlopig) houden. Hij zal actief op zoek gaan naar eten, dus het is belangrijk om al het eetbare in huis goed achter de slot en grendel te bewaren. Waar dit gedrag vandaan komt is niet bekend. Garfield kwam als vondeling binnen in De Dierenstee en wellicht heeft hij langere tijd geen of te weinig eten gehad.

Voor Garfield wordt een baas gezocht die heel veel thuis is, want hij is geen kat voor mensen die overdag werken. Garfield wil het liefst de hele dag bij je in de buurt zijn en blijft net zolang miauwen tot je weer naast hem staat. Daarnaast is het belangrijk dat de nieuwe baas van Garfield het eetgedrag van deze leuke kater goed in de gaten houdt.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee 
Groene Kruisweg 14a
3281 KB Numansdorp
Tel. 0186 – 655 150
Email: info@dierenstee.nl
Website: www.dierenstee.nl

Openingstijden (alleen op afspraak):

Maandag t/m vrijdag:     13.00 uur tot 16.00 uur

Zaterdag:                           11.00 uur tot 15.30 uur