Staat Tiengemeten al op je ‘to see-lijst’ deze zomer?

Stel je voor: een plek waar je even helemaal kunt ontsnappen aan de drukte van alledag. Waar de natuur vrij spel heeft en je de rust bijna kunt aanraken. Welkom op Tiengemeten, een betoverend natuureiland midden in het Haringvliet, waar avontuur en ontspanning hand in hand gaan. Zet je voet aan wal op het eiland, geef je oren dan de kost met het geluid van cetti’s zangers, rietzangers en het geruis van de wind over het Haringvliet. Hier vindt je een schat aan activiteiten en bezienswaardigheden voor jong en oud. Vandaar dat deze plek niet mag ontbreken aan je ‘to see-list’ deze zomervakantie. Wil je weten waarom?

kom meer te weten over Tiengemeten en haar natuur

Bij het Bezoekerscentrum hoor je meer over het eiland, de historie en de bijzondere natuur die het eiland rijk is. Verwonder je over de bewoners die hier te vinden zijn: Schotse Hooglander, ree, zeearend en bever. Bezoek ook zeker de nieuwe expositie in en rondom het bezoekerscentrum.

haal inspiratie of een aandenken uit de winkel

In het bezoekerscentrum is een vernieuwde winkel met unieke souvenirs, streek- en natuurproducten en inspiratie om ook thuis de natuur een handje te helpen.

stap eens op de fiets of tandem

Huur een fiets of tandem of verken de wandelroutes bij het bezoekerscentrum en ontdek de weidse landschappen, bloeiende wilde bloemen en grazende Schotse Hooglanders. Voor de avonturiers is er het Wildernis-pad, waar je je even in een andere wereld waant en de ruige natuur van dichtbij kunt ervaren. Ga mee op excursie met een van onze natuurgidsen tijdens een vogelexcursie, huifkartocht of ga met de fluisterboot op zoek naar bevers.

ontdek de wereld van Rien Poortvliet of het Landbouwmuseum

Op het eiland vind je ook het Rien Poortvlietmuseum en Landbouwmuseum. Hier sta je oog in oog met de prachtige tekeningen van deze bekende illustrator en ga je terug in de tijd van de landbouw op het eiland. De musea bieden een fascinerend inkijkje en zorgen voor een inspirerende start van je avontuur.

maak je bezoek compleet met een hapje en drankje

Dit kun je doen met een heerlijke lunch of een verfrissend drankje bij Gasterij de Gezusters of TinyParks Cast Away. Beide restaurants bieden een verscheidenheid aan smakelijke gerechten, gemaakt van lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Het is de ideale plek om even bij te komen.

kruip, sluip, bouw en ontdek in de Speelnatuur van OERRR

Met kinderen op pad? Dan kan een bezoek aan de Speelnatuur van OERRR niet ontbreken. Hier speelt klimmen, bouwen en ontdekken de hoofdrol. Kijk op www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten voor meer informatie over ponttickets, openingstijden en excursies. Voeg je hen toe aan je ‘to see-lijst’? Ze zien je graag!