Gemeenteraad stemt in met plannen Willem-Alexanderschool

De Hoeksche Waard krijgt zijn eerste cultuurhuis en daarmee een thuis voor de omroep, de muziekschool, de popschool en nog minimaal 23 andere cultuuraanbieders. Gisteravond stemde de gemeenteraad bijna unaniem vóór de plannen van de Stichting Cultuurhuis Hoeksche Waard om de voormalige Willem Alexander school te verbouwen tot een cultuurhuis. Of liever gezegd: een thuis voor de cultuurmakers. De Willem-Alexanderschool zal de komende twee jaar worden verbouwd om aan de moderne milieu-eisen te voldoen en zal daarnaast geschikt gemaakt worden voor het huisvesten van zoveel mogelijk cultuurmakers. 
Met de realisatie van een cultuurhuis in de Willem-Alexanderschool wordt een belangrijk deel van de huisvestingsproblematiek van kunstenaars en cultuurmakers in de Hoeksche Waard opgelost.Kunstenaars en cultuurmakers kunnen zich nu richten op het uitoefenen van hun beroep – waar educatie in de meeste gevallen een belangrijk deel van uitmaakt – zonder zich zorgen te maken over de tijdelijke aard van hun huisvesting. Daarnaast krijgt de Hoeksche Waard een cultuurhuis waar geïnteresseerden van dichtbij cultuur kunnen beleven en bedrijven. 
De Stichting Cultuurhuis Hoeksche Waard is blij met het behaalde resultaat en trots op de rol die de stichting daarin mag spelen. Tegelijkertijd blijft de Stichting Cultuurhuis Hoeksche Waard zich ook inzetten voor een plek voor cultuurmakers in elke dorpskern in de Hoeksche Waard. Ook de wens voor een podium en theater op het eiland blijft met de realisatie van de huidige plannen fier overeind.