Asieldier van de Week

In De Dierenstee wacht de drie jaar oude Maceo op een nieuw thuis. Maceo is een hele lieve en vrolijke podenco kruising. Met zijn enthousiasme en onstuimige karakter is hij op een duidelijke, maar ook gezéllige manier aanwezig in huis. Tegelijkertijd heeft Maceo ook een ietwat onzekere kant en daarom is een consequente en duidelijke baas echt een must voor hem.

Naar zijn baas luisteren doet Maceo prima en hij loopt tijdens een wandeling netjes met je mee. En reageert Maceo soms op een andere hond die hij tegenkomt, wat vooral bij reuen het geval is, of heeft hij weer even een gekke bui, dan is hij Maceo goed te corrigeren.
Hetgeen dat de meeste tijd en aandacht gaat vragen van zijn toekomstige baas, is de verlatingsangst van Maceo. Hij vindt het heel vervelend om alleen gelaten te worden en uit dat door te piepen en te blaffen en zelfs dingen te slopen. Het liefst is Maceo de hele dag bij je in de buurt, hij is namelijk echt dól op mensen, maar als baas moet je je viervoeter af en toe ook een paar uurtjes alleen thuis kunnen laten. Dat vraagt in het geval van Maceo heel veel geduld en training en dan is het nóg de vraag of het gaat lukken om hem alleen te laten zonder dat er iets wordt gesloopt.

Voor Maceo wordt een plek gezocht waar hij het enige huisdier is en waar geen jonge kinderen wonen. Zijn toekomstige baas heeft bij voorkeur ervaring met podenco’s en gaat aan de slag met de verlatingsangst van Maceo en geeft hem veel aandacht en uitdaging, zowel geestelijk als lichamelijk.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee 
Groene Kruisweg 14a
3281 KB Numansdorp
Tel. 0186 – 655 150
Email: info@dierenstee.nl
Website: www.dierenstee.nl

Openingstijden (alleen op afspraak):

Maandag t/m vrijdag:     13.00 uur tot 16.00 uur

Zaterdag:                           11.00 uur tot 15.30 uur