Nieuw buitenspeelgoed KleurRijk dankzij gift Artificium

Gemiva-kinderdagcentrum KleurRijk in Oud-Beijerland heeft een gulle gift ontvangen van trainings- en coachingsbureau Artificium. Dankzij deze sponsoring is het speelplein verrijkt met nieuw buitenspeelnateriaal. Dat krijgt – als het tenminste droog is – op 17 juni de finishing touch. Dan wordt een weggetje op het plein geschilderd. “Ideaal voor fiets- en rijplezier”, aldus Amber van kinderdagcentrum KleurRijk 
 
Andere nieuwe toevoegingen aan het speelplein zijn onder andere: 

  • Een grote picknicktafel met een verlengd tafelblad, speciaal ontworpen zodat kinderen in een rolstoel ook gemakkelijk kunnen aanschuiven. 
  • Een zand- en watertafel voor zintuiglijk spel. 
  • Een buitenkeuken waar kinderen hun creativiteit kunnen uiten. 
  • Watergoten en ballenbanen die het speelplein extra dynamiek geven.  

Amber, persoonlijk begeleider bij KleurRijk: “We zijn super blij met de nieuwe buitenspeelmogelijkheden. Het materiaal biedt de kinderen volop vermaak en stimuleert buitenspelen en sociale interactie. En we hebben al lekker wat kunnen drinken aan de picknicktafel.” 

Uitgedaagd 
De speeltoestellen zijn gemaakt door cliënten van de houtwerkplaats van Elsenhoeve in Lekkerkerk, ook onderdeel van Gemiva. “Dat was voor ons een criterium. Het project moest ook iets opleveren voor volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt”, vertelt Hugo Streefkerk, eigenaar van sponsorbedrijf Artificium. “We zijn heel tevreden met het eindresultaat. De kinderen worden op nieuwe manieren uitgedaagd op het plein en de mensen van de Elsenhoeve hebben er een prachtige klus aan gehad. Mooi dat het mes zo aan verschillende kanten snijdt” 

KleurRijk 
Het kleinschalige kinderdagcentrum KleurRijk is gespecialiseerd in de opvang en begeleiding van kinderen van 0 tot 18 jaar met een ontwikkelingsachterstand, een verstandelijke of een meervoudige beperking. Soms hebben de kinderen ook nog andere beperkingen. Bijvoorbeeld autisme of adhd. 
KleurRijk is onderdeel van Gemiva. Deze organisatie ondersteunt in Zuid-Holland mensen die door een handicap, chronische ziekte of andere beperking zorg of ondersteuning nodig hebben.  

Artificium  
Artificium creëert leer- en ontwikkeltrajecten voor professionals en voorziet in coaching en op maat gemaakte trainingen. Deze zijn gericht op het verbeteren van communicatieve vaardigheden en op het verbeteren van de leiderschapsvaardigheden van individuen binnen een team.