’s-Gravendeel ten onder tegen Rijnmond HS 4-3

’s-Gravendeel kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Een fijne steekpass van Zoey Hoogwerf bereikte Levi Vugts. De ’s-Gravendeel spits kon vrij doorlopen op doelman Ginovanni Boom en schoof de bal beheerst langs de Rijnmond HS doelman.

Maar er heerst iets bij ’s-Gravendeel dat er niet lang van een voorsprong genoten kan worden. Want zes minuten na het eerste doelpunt, kwam Rijnmond HS alweer langszij. Aan de linkerkant van de ’s-Gravendeelse defensie lag het vrijwel helemaal open waardoor de bal vrij voorgegeven kon worden vanaf die kant. Voor Jochem Vlemmings was het daarna vrij eenvoudig om de bal achter doelman Ricardo Bakker te werken.

’s-Gravendeel kon dus weer opnieuw beginnen na deze gelijkmaker. Hoewel ’s-Gravendeel kort hierna nog een aardige kans kreeg na een mooi opgezette aanval tussen Dejan Bislimi, Levi Vugts en Zoey Hoogwerf, deze mikte naast, stokte er iets bij de ’s-Gravendeelse ploeg. Men kon de bal niet echt lekker bij een medespeler krijgen en gaf zodoende Rijnmond HS mogelijkheden om gevaarlijk om te schakelen.

Ook zo bij de 2-1 voor Rijnmond HS. Niet best verdedigen bij ’s-Gravendeel gaf Jochem Vlemmings de mogelijkheid om te scoren. Na een half uur spelen moest ’s-Gravendeel doelman Ricardo Bakker met een schouderblessure het veld verlaten en moest zich laten vervangen door Jurre de Ronde. De invaller doelman ging na negen minuten speeltijd voor hem, in de fout op rand zestienmetergebied. Hij tastte mis waardoor Lorenzo Kranenburg vrij door kon lopen naar het lege doel en de 3-1 binnenschoot.

Net voor het rustsignaal een knappe redding van doelman Boom op een uithaal van Job van der Vorm. De rebound die richting doel werd gekopt verdween in de handen van Boom.

Trainer Willemstijn paste wat wissels toe in de rust. Waarschijnlijk moesten de spelers nog even aan elkaar wennen want Jurre de Ronde moest tot twee keer toe knap redding brengen na twee minuten spelen in deel twee.

Na een uur spelen werd het leed erger voor ’s-Gravendeel. Een poging om de bal te raken werd door enkele ’s-Gravendeel spelers gemist. Dat deed Jochem Vlemmings niet en zette Rijnmond HS op 4-1.

’s-Gravendeel kreeg een minuut na de tegenslag zelf een enorme kans na een genomen corner. Maar net als bij het vierde tegendoelpunt, kreeg niemand bij ’s-Gravendeel de voet er tegen om gevaar te stichten.

In de zevenenzeventigste minuut kreeg ’s-Gravendeel een strafschop. Levi Vugts werd door doelman Boom naar de grond gewerkt. De toegewezen strafschop werd door Vugts zelf benut.

Er gloorde nog wat hoop voor ’s-Gravendeel toen zeven minuten voor tijd Levi Vugts zijn derde doelpunt op zijn conto mocht zetten. Het bleek niet genoeg.

Door deze nederlaag heeft ’s-Gravendeel de koppositie over moet laten aan Zinkwegse Boys. Weliswaar evenveel punten, maar het doelsaldo is in het voordeel voor Zinkwegse Boys.

Volgende week komt ZBVH richting Sportpark De Trekdam. Aanvang 14.30 uur

Optelling Rijnmond HS:

Gino-vanni Boom, Manuel Evora, Kian Kroep (Jerson Eliseo Rosa), Jochem Vlemmings, Lorenzo Kranenburg (Julius Rosa), Jenthen Martina (Reginald Steba), Sergio Calor (Dave Gerritsen), Runell Martes, Stefan de Kovel, Francois v/d Linden, David Versluis

Opstelling ’s-Gravendeel:

Ricardo Bakker (30ste Jurre de Ronde), Leon de Jong, Bryan Bos (46ste Jasper Naaktgeboren), Daan van Son, Maurits Kuiper (46ste Dustin Zomerhuis), Job v/d Vorm, Kevin Fortuin, Ryan Aarnoudse (46ste Perrie Huisman), Levi Vugts, Dejan Bislimi (76ste Leonard van Maaren)

Arbiter: Rob Biesot uit Oud – Beijerland