Stempas kwijt of niet ontvangen? Vraag een vervangende stempas aan!

U kunt niet stemmen als u geen geldige stempas heeft. Bent u uw stempas kwijt of heeft u deze niet ontvangen? Dan kunt een vervangende stempas aanvragen. Dit kan heel eenvoudig online via www.gemeentehw.nl/verkiezingen. Kunt of wilt u uw vervangende stempas niet online aanvragen? Of komt u liever persoonlijk langs? Ook dat is mogelijk.

Schriftelijke aanvraag

Het schriftelijk aanvragen van een vervangende stempas kan tot en met vrijdag 17 november. Gebruik dan het formulier `Verzoek om een vervangende stempas´. U kunt dit downloaden op de pagina Verkiezingen en het ingevulde en ondertekende formulier:

e-mailen – scan het formulier in en mail dit naar burgerzaken@gemeentehw.nl;

opsturen – stuur het formulier naar: Gemeente Hoeksche Waard, team Publiekszaken, Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland.
U krijgt uw vervangende stempas thuisgestuurd.

Mondelinge aanvraag

Het mondeling aanvragen kan tot dinsdag 21 november 12.00 uur. Maak dan online een afspraak of bel telefoonnummer 14 0186 of 088 – 647 36 47. Tijdens de afspraak op één van onze servicepunten krijgt u direct uw vervangende stempas mee.

Meer informatie

Meer informatie over de Tweede Kamerverkiezingen vindt u op de pagina Verkiezingen. Bijvoorbeeld waar u kunt gaan stemmen en hoe u iemand kunt machtigen om voor u te gaan stemmen. Maar ook wanneer uiterlijk de kandidatenlijst in de brievenbus valt. En dat mensen met een visuele handicap in het gemeentehuis in Oud-Beijerland geheel zelfstandig hun stem kunnen uitbrengen met behulp van een stemmal en soundbox.