Gemeente Hoeksche Waard heeft zich woensdag 15 november aangesloten bij stichting Steenbreek. Harry van Waveren, wethouder Duurzaamheid, ondertekende namens het college de aansluitingsovereenkomst. Stichting Steenbreek ondersteunt inmiddels 178 Nederlandse gemeenten en inwoners van die gemeenten bij het vergroenen van de buitenruimte. Gemeente Hoeksche Waard en Steenbreek delen een belangrijke missie: zoveel mogelijk tegels vervangen door waterdoorlatende oplossingen en groen. We werken samen aan een groene, gezonde en waterbestendige leefomgeving. En zo´n leefomgeving zorgt er weer voor dat er veel verschillende soorten planten en dieren blijven bestaan. Het verbetert de biodiversiteit!
Harry van Waveren, wethouder Duurzaamheid: “De aansluiting bij stichting Steenbreek gaat de gemeente en haar inwoners helpen de buitenruimte groener en biodiverser te maken. De stichting heeft veel kennis over op welke manier we dat het beste, en het snelste kunnen doen. We zijn al goed gestart met tegels verruilen voor groen. We hebben niet voor niets het NK Tegelwippen van Goeree-Overflakkee gewonnen, maar er kunnen nog veel meer tegels uit.”
Voordelen van een groene omgeving
Een groene omgeving heeft veel voordelen. Zo kan water na een hevige hoosbui, makkelijker in de bodem wegzakken en neemt de kans op wateroverlast af. Een groene buitenruimte is ook koeler en dat is hard nodig op hete zomerdagen, die steeds vaker voorkomen. Bestuivers, zoals bijen, zweefvliegen en vlinders, zijn ook blij met veel groen in de buurt. Gemeente Hoeksche Waard wil de komende jaren dan ook volop met het vergroenen en biodiverser maken van de buitenruimte aan de slag. Maar, hulp van inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties is hard nodig, want het gaat nog niet snel genoeg. Stichting Steenbreek helpt de Hoeksche Waard hierbij met hun specialistische kennis en activiteiten die zij ontwikkelen.