Knappe uitwinst ’s-Gravendeel bij Hekelingen

’s-Gravendeel heeft de eerste drie competitiewinstpunten binnen door in en tegen het gedegradeerde Hekelingen met 0-1 te winnen.

’s-Gravendeel had gedurende de eerste helft meer balbezit en verscheen meerdere malen voor Hekelingendoelman Gino Harreman. Al na een drietal minuten spelen zette Luke Remijn met een fijne steekpass Dustin Zomerhuis aan de linkerflank aan het werk. Uit de scherp aangesneden voorzet kon Levi Vugts net geen gevaar stichten.

Met iets meer dan een kwartier spelen bereikte doelman Jurre de Ronde met een diepe bal van achteruit, Levi Vugts. Hij kon geen gevaar stichten rond het zestienmeter gebied omdat hij gestuit werd middels een overtreding.

Luke Remijn wist met een prachtige vrije trap de bal over de muur te brengen, echter Gino Harreman wist met een prachtige duik de bal uit de bovenhoek te rammelen.

Hekelingen wist in de eerste helft maar sporadisch tot een behoorlijke aanval te komen en stuitte meerdere malen op de sterke verdediging van ’s-Gravendeel. O.a. Daan van Son en Bryan Bos stonden goed hun mannetje. Maar rond een half uur spelen kwam Hekelingen op voorsprong, echter de oplettende assistent-scheidsrechter van ’s-Gravendeel stak zijn vlag omhoog wegens buitenspel. Arbiter Majenburg nam de waarneming over zodat het nog 0-0 bleef.

Vijf minuten voor het rustsignaal een domper voor ’s-Gravendeel. Omdat Dejan Bislimi net iets te laat was met zijn tackle raakte hij zijn tegenstander. Hij kreeg helaas het rode kartonnetje voorgeschoteld. ’s-Gravendeel moest met tien man verder.

Deel twee leverde na vier minuten al een doelpunt op. Het was ’s-Gravendeel dat op 0-1 kwam. Met een heerlijke pass ‘buitenkant voet’ bereikte Zoey Hoogwerf de geheel vrijlopende Luke Remijn. Remijn spurtte naar doelman Harreman en met enig fortuin wist hij de bal achter Harreman te werken die half over de bal heen dook.

Hekelingen wilde het niet op zich laten zitten en probeerde wat meer richting het doel van ’s-Gravendeel te komen. Maar ’s-Gravendeel verdedigde zoals gezegd goed. Leon de Jong en Lorenzo van der Heijden wisten de ploeg van Hekelingen tot aan de zestien te houden. Met nog een half uur spelen was het weer tien tegen tien. Nadat Dinand Westendorp tegen het gras werd gewerkt en een vrije trap meekreeg, maakte hij wel een slaande beweging naar zijn belager. Dit voor de ogen van de scheidsrechter, dus kon ook hij inrukken.

Hekelingen probeerde met alle macht nog een gelijkspel eruit te slepen maar wist niet vaak bij doelman De Ronde te komen. Het verdedigende blok met o.a. Leon de Jong en Lorenzo van der Heijden stond als een huis. Met nog twee minuten op de klok, kon Levi Vugts het doel net niet vinden. Eerst mikte hij met links de bal langs de verkeerde kant van de paal en even later kopte hij net naast. Er waren vier minuten extra tijd verstreken toen doelman De Ronde toch nog echt in actie moest komen. Hij reageerde alert na een inzet van Roshento Lynch. Kort hierna blies de arbiter voor de laatste maal. ’s-Gravendeel kon met de winst het veld verlaten.

’s-Gravendeel zit in een poule van dertien, volgende week zaterdag is het al vrij.

De eerstkomende competitiewedstrijd is zaterdag 7 oktober 2023. Dan weer een uitwedstrijd. De reis zal dan richting Rockanje zijn. Aanvang op sportpark Drenkeling is 14.30 uur

Opstelling Hekelingen:

Gino Harreman, Patrick Monteiro (Miquel van Rijn), Jeroen v/d Horst, Luc Orgers, Menno Jansen, Jorn Bijlsma, Niels van Scholl (Nick Boer), Dinand Westendorp, Nick Pouls, Dion van Genderen, Mehdi Nouhaili (Roshento Lynch)

Opstelling ’s-Gravendeel:

Jurre de Ronde, Leon de Jong, Bryan Bos, Lorenzo v/d Heijden, Daan van Son, Job v/d Vorm, Luke Remijn, Zoey Hoogwerf (82ste Leonard van Maaren), Dejan Bislimi, Levi Vugts, Dustin Zomerhuis (46ste Koen Colijn)

Scheidsrechter: Ralph Majenburg uit Brielle