Puike overwinning ’s-Gravendeel op GOZ

’s-Gravendeel heeft zich tegen GOZ knap hersteld na de remise in de vorige wedstrijd tegen Rozenburg.

En het begon al gelijk goed voor de Seuters. Na één minuut en vijfentwintig seconden lag de bal in het GOZ doel. Ryan Aarnoudse voerde een fraaie actie uit, bijna op de achterlijn, trok de bal voor en bij de eerste paal was het Levi Vugts die de bal achter doelman Joost van Wassenaar werkte, 1-0.

Er waren nog genoeg minuten voor GOZ om iets aan de snelle achterstand te doen. Het had dan ook wel wat meer balbezit na het snelle tegendoelpunt, maar stuitte op het degelijk verdedigingswerk aan ’s-Gravendeelzijde.

‘s-Gravendeel moest het even hebben van wat omschakelmomenten en zo leek het erop dat ’s-Gravendeel een strafschop zou krijgen toen Ryan Aarnoudse binnen de zestien ter aarde viel. Maar de correct leidende arbiter wuifde het voorval weg. De gelijkmaker leek binnen het kwartier te komen toen Rick Jeanson alleen op doelman Ricardo Bakker af stevende, De ’s-Gravendeel sluitpost redde met de voet.

’s-Gravendeel wist kort na dit moment de voorsprong vergroten. Er werd snel omgeschakeld vanuit de verdediging via de rechterkant met Ryan Aarnoudse. Het ging snel, hij passte op Zoey Hoogwerf die op zijn beurt Levi Vugts in stelling bracht. De spits was zelf niet eerzuchtig en vond dat Dustin Zomerhuis er beter voorstond. Heel beheerst bracht Zomerhuis feilloos de bal achter van Wassenaar, 2-0.

Drie minuten na de 2-0 werd de stand alweer teruggebracht naar 2-1. Knullig balverlies in de ’s-Gravendeelse defensie was de oorzaak dat Rick Jeanson het doelpunt op zijn naam mocht zetten. Nog even werd er door de ploeg uit Mijnsheerenland aangezet om voor de gelijkmaker te gaan, hetgeen niet meer lukte. Want het was Arnold Coppens die de bal net naast kopte nadat een vrije trap scherp bij de tweede paal werd geplaatst.

GOZ had bij aanvang van de tweede helft zichtbaar moeite met de veranderde spelopvatting bij ’s-Gravendeel. ’s-Gravendeel kon zodoende al na vijf minuten spelen in deel twee profiteren om het zoekende GOZ op grotere achterstand te zetten. Zoey Hoogwerf bracht de bal bij de tweede paal, waar Koen Colijn met uiterste inspanning de bal weer terug kon trekken. Dustin Zomerhuis was er als de kippen bij en zette ’s-Gravendeel op 3-1.

De toon was gezet en er werd vaker richting GOZ doel gevoetbald. Wat resulteerde rond de zeventigste minuut in de 4-1. Ryan Aarnoudse was op rechts weer te snel voor zijn directe tegenstander en bracht de bal voor. Het was invaller Owen de Vos die Levi Vugts in staat stelde om ’s-Gravendeels vierde doelpunt op het scorebord te zetten.

De uitslag had ietwat ruimer uit kunnen vallen, ware het niet dat er doelrijpe kansen werden gemist bij ‘s-Gravendeel. Zo redde onder andere de lat, GOZ voor een verdere grote achterstand toen Koen Colijn met een leep balletje de bal over de boomlange GOZ doelman lepelde. De 4-1 stand was dus de eindstand.

Volgende week een uitwedstrijd voor ’s-Gravendeel. Tegenstander ‘angstgegner’ Zwartewaal. Aanvang op het Zwaartewaalterrein is 14.30 uur.