’s-Gravendeel verliest topper van Zinkwegse Boys

’s-Gravendeel heeft in een aantrekkelijk, maar vooral een onderling sportief duel, in de slotfase de winst moeten laten aan Zinkwegse Boys en werd er met 2-1 verloren.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en meteen in de beginfase verschenen de ploegen voor elkaars doel. De eerste mogelijkheid was voor de thuisploeg toen Niels Nederlof eerst te hoog over schoot en even later de bal na een corner net naast mikte.

Met nog geen kwartier zwijnde ’s-Gravendeel. De uitgelopen doelman Jimmy Waasdorp tackelde net buiten de zestien een tegenstander. Zijn actie werd ‘maar’ beloond met geel. De nadien genomen vrije trap werd hard naast genomen.

’s-Gravendeel wist hierna voetballend aardig voor de dag te komen en nam brutaalweg de leiding. Dejan Bislimi kwam in balbezit nadat hij echter niet best werd aangespeeld. Bisllimi wist met een uiterste inspanning de bal voor te geven waarna Levi Vugts in balbezit kwam. Deze gebruikte zijn lichaam goed, draaide weg bij zijn directe tegenstander en schoot de bal heel fraai in de verre hoek, onhoudbaar voor doelman Arne de Jong, 0-1.

Enkele tellen na de voorsprong kreeg ’s-Gravendeel via Maurits Kuiper een aardige mogelijkheid. Hij vuurde hard de bal richting Zinkwegse Boys doel. De bal zwabberde naar doelman De Jong die ternauwernood redding kon brengen. Het tempo lag hoog en de kansen en kansjes volgden elkaar aan weerszijde op. Zo had ’s-Gravendeel vlak voor rust het geluk dat Timo van Bennekom net naast schoot. Met de 0-1 werd er dan ook gerust.

’s-Gravendeel kwam gelijk in de tweede helft niet fris uit de kleedkamer. Gelukkig was op dat moment doelman Jimmy Waasdorp dat wel, want hij kon met de voet redding brengen toen Marnix de Koning geheel vrijstaand op doel schoot.

Met vijf minuten gespeeld was zijn collega doelman De Jong de redder toen zijn ploeggenoot Kevin Brasser uit een voorzet van Koen Colijn de bal dus bijna in eigen doel mikte.

Ook in de tweede helft volgden de kansen voor beide ploegen elkaar op. En uit zo’n kans kwam Zinkwegse Boys op gelijke hoogte door Simon van Rheeden Door het hoge tempo waarmee er gespeeld werd, kregen beide ploegen enigszins last van vermoeidheid. Daar hadden echter meer mensen last van….

’s-Gravendeel kreeg in de slotfase flinke kansen om op voorsprong te komen. Maar de kansen die in één situatie tevoorschijn kwamen werden in drie mogelijkheden niet benut. Zinkwegse Boys kwam dus in de slotfase op voorsprong. Een ogenschijnlijke makkelijke bal werd door doelman Jimmy Waasdorp niet goed beoordeeld en de bal stuiterde van zijn borst. De daarna ontstane situatie kwam Zinkwegse Boys in balbezit en maakte Timo van Bennekom de winnende treffer. Echter de assistent scheidsrechter vlagde terecht voor buitenspel. Arbiter Van der Bend liet hem voor de zoveelste keer staan en keurde het doelpunt goed. Uiteraard volgden er discussies, maar de warrig leidende leidsman bleef bij zijn beslissing.

Achteraf was de beslissing van de ’s-Gravendeel assistent juist door te vlaggen voor buitenspel. Maar ja, dat is achteraf. De scheidsrechter sommeerde zelfs aanvoerder Job van der Vorm zijn assistent-scheidsrechter achter de boarding te sturen. Van der Vorm weigerde dit logisch en verzocht de arbiter dit zelf te doen. En op zijn beurt weigerde hij dat, en tot overmaat van ramp toonde hij Van der Vorm de gele kaart. En omdat dit zijn tweede was, moest hij voortijdig vertrekken. In de extra bijgetrokken tijd werd er niet meer gescoord en nam Zinkwegse Boys de koppositie over. Wel met een wedstrijd meer gespeeld.

Volgende week speelt ’s-Gravendeel het restant uit na het gestaakte thuisduel tegen OHVV. De wedstrijd werd toen in de negenendertigste minuut gestaakt wegens een blessure van de scheidsrechter. Aanvang is 14.30 uur.